Η φιλοσοφία μας

Ο Μικρός Πρίγκιπας λειτουργεί από το έτος 2015, τότε ξεκινήσαμε με συναίσθηση μεγάλης ευθύνης, με γνώση και όραμα για να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και να δώσουμε το δικό μας στίγμα, στο χώρο της προσχολικής
αγωγής και εκπαίδευσης.

Δημιουργήσαμε τον Μικρό Πρίγκιπα με μεράκι, με
σκοπό τα παιδιά να νιώθουν ότι έρχονται στο «δεύτερο σπίτι τους», να αισθάνονται ασφάλεια, ζεστασιά και πολλή πολλή αγάπη.

Στόχοι μας:

  • Να παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε παιδιά από 6 μηνών-6 χρονών, σε ολιγομελή τμήματα ώστε να υπάρχει εξατομικευμένη προσοχή.
  • Να δώσουμε στα παιδιά όλα εκείνα τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για να δημιουργήσουν έναν κόσμο καλύτερο και ένα μέλλον αισιόδοξο.
  • Να προσφέρουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον, γεμάτο κάθε είδους ερεθίσματα, το οποίο θα ενθαρρύνει και θα αναδείξει την προσωπικότητα των παιδιών.
  • Να παρέχουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες σε κάθε παιδί για να αναπτύξει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και να αποκτήσει αυτοεκτίμηση.
  • Να προετοιμάσουμε τα παιδιά κατάλληλα για τις απαιτήσεις του δημοτικού σχολείου.
  • Να σας κάνουμε να εμπιστευθείτε ότι τα παιδιά σας είναι σε “καλά χέρια ” και η ομάδα μας είναι πάντα δίπλα τους γιατί νοιάζεται.
Η φιλοσοφία μας

Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τους εξωτερικούς μας αλλά τόσο σημαντικούς συνεργάτες, τους γονείς. Αυτή η σύνθεση λοιπόν των ανθρώπων είναι που καθορίζουν το πλαίσιο για τη σωστή, ποιοτική συνεχώς σε εξέλιξη εκπαίδευση του παιδιού.

Στηρίζουμε την φυσική και ολιστική ανάπτυξη του παιδιού. Σωματικά, νοητικά και ψυχολογικά. Τα παιδιά με σεβασμό ενθαρρύνονται να δοκιμάζουν νέες δεξιότητες και να μαθαίνουν πιο εύκολα. Το μότο μας: «δείξε μου ώστε μετά να το κάνω μόνος/η μου». Όταν τα παιδιά κατακτήσουν ένα σημαντικό βαθμό ανεξαρτησίας, θέτουν τις βάσεις για καλές συνήθειες εργασίας, αυτοπειθαρχίας και αναπτύσσουν το αίσθημα της ευθύνης.

Ο Μικρός Πρίγκιπας απευθύνεται σε οικογένειες που αναζητούν δημιουργική και ποιοτική εκπαίδευση. Στο σχολείο μας γονείς και δάσκαλοι συνεργάζονται ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις ξεχωριστές τους δεξιότητες με σκοπό να ετοιμαστούν για το επόμενο βήμα τους.

Το πιο όμορφο παραμύθι αρχίζει εδώ!

Η ομάδα μας

Άννα Σαρλάρα-Μπάβα
Άννα Σαρλάρα-Μπάβα
Γενική Παιδαγωγός & Ειδική Παιδαγωγός
Έλενα Μπάβα
Έλενα Μπάβα
Νηπιαγωγός
Άγγελος Μπάβας
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής –Προπονητής Τένις

Οι εγκαταστάσεις μας

Το σχολείο μας βρίσκεται στη περιοχή του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδας και είναι εύκολα προσβάσιμο. Το κτίριό μας σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το 2015 με τις πιο σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές, σύμφωνα με τους πλέον αυστηρούς νόμους και διατάξεις που αφορούν την αρχιτεκτονική ενός Βρεφονηπιακού Κέντρου (Αριθμός Αδείας 344/06-08-2015) και το 2020 έγινε προσθήκη Βρεφικού τμήματος (Αναθεωρημένη Άδεια 557/27-10-2020) και Αυτόνομου Νηπιαγωγείου αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα, προηγήθηκε Γεωτεχνική Μελέτη ώστε το κτίριο να πληροί τις προβλεπόμενες διατάξεις του Αντισεισμικού Κανονισμού.

Πρόκειται για μια νεόκτιστη, υπερσύγχρονη, υψηλής αισθητικής και βιοκλιματική μονοκατοικία με τη τεχνική της θερμοπρόσοψης που σημαίνει υψηλή ενεργειακή απόδοση χειμώνα-καλοκαίρι, με ειδικά διαμορφωμένους και ασφαλείς χώρους. Έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά όπως: κεραμίδι, ξύλο, μάρμαρο, πέτρα.

Ο καταπράσινος περιβάλλοντας χώρος του διαθέτει δέντρα και φυτά που ευδοκιμούν στη περιοχή μας και παράλληλα έχουν συνδεθεί με τη βιωματική διαδικασία μάθησης του εκπαιδευτικού μας προγράμματος. Το καλά  μελετημένο σχέδιό του και τα ειδικά επιλεγμένα χρώματα δίνουν την αίσθηση στα παιδιά ότι βρίσκονται στο δεύτερο σπίτι τους, στη δεύτερη οικογένειά τους.

Διαθέτει 6 αίθουσες και η καθεμία έχει τη δική της είσοδο. Όλες οι αίθουσες έχουν έξοδο κινδύνου σε περίπτωση ανάγκης. Επιπλέον, διαθέτουν αρκετά παράθυρα για φυσικό αερισμό και φυσικό φως. Υπάρχει κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης και σε όλους τους χώρους υπάρχουν πυρανιχνευτές που είναι συνδεδεμένοι με συναγερμό. Η κάθε ηλικιακή ομάδα-το κάθε τμήμα διαθέτει τη δική του αυλή, για εξωτερικές δραστηριότητες.

Επίσης, έχουμε διαμορφώσει και ένα περιβόλι-λαχανόκηπο στον οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την κηπουρική. Ακόμα, διαθέτουμε σκάμμα διαστάσεων 4m x 2m, με άμμο θαλάσσης, που βοηθά στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και χαλάρωση των παιδιών. Για να καλύψουμε τις ανάγκες προσωπικής υγιεινής των παιδιών το κτίριό μας διαθέτει 3 WC. Στη κουζίνα μας παρασκευάζεται καθημερινά φρέσκο φαγητό με αγνά υλικά, στην οποία τα παιδιά γευματίζουν αλλά παράλληλα πραγματοποιούνται και δραστηριότητες μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής.

Οι χώροι μας απολυμαίνονται καθημερινά με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Οι σχολικές μας εγκαταστάσεις, ελέγχονται κάθε χρόνο από τους αρμόδιους κρατικούς και νομαρχιακούς φορείς και πιστοποιείται η συμμόρφωση με όλους τους κανόνες στους τομείς της υγιεινής και της ασφάλειας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απο την Άδεια Λειτουργίας μας.

Ώρες Λειτουργίας

Ώρες Λειτουργίας

Δευ – Παρ.: 07:00 -18:00
Είμαστε ανοιχτά 11 μήνες το χρόνο (Σεπτέμβριο-Ιούλιο)